DERNEK KURULU

FAALİYETLERİMİZ SIRASIYLA ANA SAYFAMIZDA YAYINLANMAKTADIR

NAZİLLİMİZ HK.

YÖNETİM KURULU BAŞKANI HASAN ÖZDİN

Babası Sarıların Hacı Yusuf SAĞNAK(ÖZDİN) olarak bilinen Hacı Yusuf ÖZDİN Denizli'nin Tavas ilçesinin Altınova köyünde doğmuş, okul hayatından sonra Tavas'ın ileri gelenlerinden Hüseyin Noyin Ağa'nın kızı ve Altınova'daki Hüseyin Ağanın konağında doğmuş yetişmiş Anakız Zübeyde Hanım ile evlenmiştir. Babası Yusuf Bey Cumhuriyetin ilk öğretmenlerinden olup Tavas'ın Karaköy ve Garipköy'de öğretmenlik yapmıştır. Bunun yanı sıra tek parti döneminde parti müfettişliği yapmıştır. 1937 yılından Nazilli Sümerbank açılışına Mustafa Kemal Atatürk'ün davetlisi olarak katılmış, kendisi gibi müfettiş olan  demokrasi şehidi merhum Adnan MENDERES ile ilk tanışması Nazilli Sümerbank'ın açılışında olmuştur. Çok partili hayata geçilmesi kararının ardından CHP'den istifa edip Demokrat Parti'ye geçmişlerdir.

Hacı Yusuf Bey Aydın Nazilli'yi çok sevmiş, ailesiyle 1940'da Nazilli'ye yerleşmişlerdir. Hasan Özdin, 1951 yılında Nazilli'de doğmuştur. Aynı sene merhum babası Hacı Yusuf ÖZDİN bey, asrın alimi ve imamı büyük düşünür mütefekkir zatı tanıdıktan sonra siyaseti bırakmış, ki bu zat Birinci Mecliste Mustafa Kemal'in askeri merasim ile (Hoşamedi Töreni) ile karşıladıği zattır. Böylece kendisini din işlerine adamış, herkesin hayrına koşan kanaat önderi olarak toplumun tüm katmanlarında saygı sevgi ve itibar görmüştür. Nazilli Koca Cami'de hayırseverler derneği ve Kur'an kursu, sonra da İmam Hatip Okulu Yapımı derneğini kurmuşlar, bir yönetici olarak başkanlık yapmıştır. Ticaret hayatında inşaat işiyle iştigal etmiş ve Nazilli'ye bir çok eserler kazandırmıştır.
Hasan ÖZDİN, 1951 yılında Nazilli Turan mahallesi Kız Enstitüsü karşısındaki evde doğmuş, sonra da eski cezaevinin arkasında şimdiki rezidansın karşısında büyümüş, tahsil hayatını yarıda bırakmış, sırası ile ekmek fabrikası işletmeciliğinden, sarraflığa kadar çeşitli işleri başarı ile yürütmüş, sosyal ve siyasal hayatta dikkatleri üzerinde toplamış, Nazilli Hayırseverler  Derneği, Nazilli Lisesi ile Nazilli Öğretmen Okulu derneğinde başkan ve yönetici olarak bulunmuş,

25 yaşında Nazilli Ticaret Odası Başkanı olmuş, Türkiye'nin en genç Ticaret Odası Başkanı olma özelliğini hala elinde tutması ile gençlerin önünü açmaya çalışmıştır.  Bu göreviyle beraber, yeminli vergi dairesi ve Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde  takdir komisyonu ve itiraz komisyonu üyeliği de yapmıştır.

25 yaşında Kazandereli Mehmet Efendizade Hoca'nın torunu, Milli Eğitim md. Cevdet Özsoy'un yeğeni, İstanbul Yeşilköy Ticaret Lisesi Md. Memduh Başlı'nın kardeşi, Evkaf memuru Mustafa Ekmekçi'nin kızı Nilgün hanımla evlenmiş ve iki kız babası olma şerefine nail olmuştur.

Kızım Aslı, iletişim doktoru olup Nazillide sanayici ve işadamı Mustafa Takmaklı  ile evlenmiştir. Nahit Menteşe ve İsmet Sezgin nikah şahitleri olmuştur. Diğer kızım Şule hukukçu olup Milletvekili, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile evlenmiştir. Nikah şahitliginide Cumhurbaşkanımız Sn.Abdullah Gül, Meclis başkanımız Sn.Cemil Çiçek ve Başbakanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan yapmışlardır.

İkisinde ikişerden  4 torun sahibidir. Kızlarım torunlarım ve damatlarımla onur duymaktayım. Sırasıyla Odalar Birliği Delegeliği, Türk Standart Enstitüsü delegeliği yapmış olup, dönemin siyasi önderlerinden sayın Bakan Nahit MENTEŞE ve Aydın MENDERES'İN güvenini kazanıp, 1979'da sayın İsmet SEZGİN Maliye Bakanı iken, özel siyasi danışmanlığını yaparak Ankara'ya yerleşmiş, 1980 darbesinin ardından İzmir'e yerleşmiştir.
Bu güne değin mücadele yolculuğunda bir çok zorluklarla yoğurulmuş hayatında gerçekten vatanperver insanlarla tanışmış ve bir çok hizmete birlikte imza atmışlardır.

Mit Müsteşarımız Hakan Fidan ve Ankara Büyük şehir Bel.Bşk. Melih Gökçek'de düğünümüze şeref vermişlerdir.

Nazillimizin yüksek menfaatları ve işleri ile ilgili Sayın Bakanlarımız Nahit Menteşe,  İsmet Sezgin, Başbakanımız Süleyman Demirel ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ile defalarca görüşmeler yapmıştır. Ticaret hayatında emlak müşavirliği de yapmış olan Hasan Özdin, İzmir Foça‘da alınan 82 dönüm araziye Ege Ordu Komutanlığı'ndan emekli Ege Ordu komutanı Genel Sekreteri Albay Tunç Demokan, Albay Hulusi Semoğlu, Albay Beyazıt Sağdıç yönetiminde Egesel Yapı Kooperatifini kurmuşlar , inşaat ve satış sürecini takip etmişlerdir.  Kooperatif başkanlığında denetim kurulu üyeleri, Cumhurbaşkanlığı Emniyet Başmüfettişleri Sebahattin Berikman, Oktan Nakipler gibi namuslu, şerefli, dürüst arkadaşlar ile beraber kooperatif sürecini yürüttüler. Sonrası İzmir'in en büyük camilerinden olan Kemeraltındaki Şadırvan Camisinde 10yıl Yönetim Kurulu Başkanlığı, 10 yılda Denetim Kurulu Başkanlığı yapmıştır.

Genç yaşta hem siyaset hem ticarette bilgi birikiminin olduğunu gören arkadaşları, tecrübelerinden  istifade etmek için AK Parti'de kurucu ve İzmir İl Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. Sayın Avukat Ali Baklacı'nın istek ve talebiyle 1995 yılında kurulan Ege Bölgesi Nazilliler Derneği’nin 20 yıldır başkanlığını sürdürmekte,  Ege Bölgesinde bürokrat, iş insanı, akademisyen, sanayici, siyasetçi,

hukukçu, doktor, esnaf  sosyal, siyasal ve cemiyet hayatının her kademesinden hemşehriler ile toplulumuzun birliktelik harcına sivil toplum rolünin  bir gereği olarak  büyük bir özveri ile gerekli katkıları sunmaya çabalamaktadır. Bu faaliyetlerden bir örnek olan , her yılın 6 ocagında Aydın Belediye başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlıgında yürütülen İsmet Sezgin ve Devlet Adamlarını anma gününe tüm dernek üyelerimiz davetlidir